Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Χαντρες απο υφασμα

καλησπερα σας! προχωροντας ακομα ενα βημα παραπερα με την ιδια τεχνικη που γινονται οι χαντρες απο λωριδες χαρτιου σκεφτηκα να φτιαξω και χαντρες απο υφασμα. η ιδεα μου φανηκε οτι μπορει να πραγματοποιηθει χρησιμοποιωντας το υφασμα σαν να ηταν χαρτι. ολο αυτο ηταν σχετικο εφικτο στα σκληρα υφασματα οπως καστορι, δερματινη,πλαστικοποιημενο μουσαμα (ναι αυτο που πουλανε στη λαικη αγορα με το μετρο και στρωνουμε στο τραπεζακι της βεραντα!!!)




υπαρχουν ομως ως γνωστο και τα πιο λεπτα υφασματα οπως τα βαμβακερα, λινα η' σατεν για παραδειγμα. Σε αυτα σκεφτηκα πρωτα να τους κανω μια μικρη παρεμβαση, εφτιαξα λοιπον αλευροκολλα και τα περασα με ενα πινελο, αφηνοντας το υφασμα ετσι βρεγμενο κ απλωμενο σε μια επιπεδη επιφανεια να στεγνωσει για 24 ωρες περιπου ειδα οτι εγινε αρκετα σκληρο και οταν το εκοβα δεν αφηνε ξεφτισμα και μπορουσα να το διαχειριστω ως χαρτι πλεον!!!! ΜΑΓΙΚΟ!!!!!!
 Οι επομενες χαντρες λοιπον ειναι απο βαμβακερο και απο σατεν υφασμα, διπλα στη καθεμια βλεπετε και δειγμα απο το υφασμα που εχουν φτιαχτει



Εννοειται οτι για τελειωμα τις εχω περασει με διαφανο βερνικι για να σκληρυνουν ακομη περισσοτερο και να γυαλιζουν! περιμενω να ακουσω τις εντυπωσεις σας και μη διστασετε να ρωτησετε για οποιαδηποτε απορια, πληροφορια....Thank you!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συρματινα λουλουδια.

Η ΧρωμοΒελονα ανακαλυπτει συνεχως νεες ιδεες για χειροποιητες κατασκευες. αλλη μια ομορφη τεχνικη ειναι αυτη με τα συρματινα λουλουδια που ...